Wat kost een tuin?

Ontdek de waarde van een doordachte tuininvestering! Veelgestelde vraag: Wat zijn de kosten?

Maak uw tuin uniek met de keuze tussen een sfeervolle veranda of een charmant prieel, of ga voor de rustgevende klanken van kabbelend water in een prachtige vijver. Water voegt een extra dimensie toe en brengt nog meer leven in uw buitenruimte.

Een solide start voorkomt dat u al na enkele jaren volledig opnieuw moet beginnen. Bij ons staat duurzaamheid voorop; we vinden het zonde van uw investering als uw tuin niet aan uw verwachtingen voldoet. Met onze ontwerpen houden we bovendien rekening met toekomstige uitbreidingen. Ontvang eerlijk advies en ontdek de mogelijkheden die passen binnen uw budget. Laat uw tuindromen werkelijkheid worden.

Ontdek hieronder essentiële aandachtspunten voor elk type werk:

Grond in de tuin

De grondsoort en de mate van kwaliteit zijn belangrijk voor de basis van uw tuin.

In de Flevopolder is het belangrijk om bij nieuwbouw nauwlettend te kijken naar de kwaliteit van de grond voor de aanleg van tuinen. Vaak wordt gedacht dat de al gestorte grond voldoende is, maar dat blijkt meestal niet zo te zijn. Grondverbetering is vaak noodzakelijk. Het is onvermijdelijk dat grond inklinkt, maar met de juiste machines en bewerking kan dit tot een minimum worden beperkt.
Bij oudere woningen is de grond van de tuinen meestal meer is ingeklonken, waardoor de kosten voor grondbewerking en -verbetering doorgaans lager uitvallen. Dit geldt over het algemeen ook voor grond buiten de polder, op het 'oude land'.

Straatwerk en verhardingen

Let bij bestrating in uw tuin op de kwaliteit van zowel materiaal als ondergrond.

Bij de aanleg van uw terras of oprit is het van belang om rekening te houden met de ondergrond. Voor standaard bestrating is het essentieel om bovenop een goed aangedrukte grondlaag een stevige en zorgvuldig geëgaliseerde zandlaag aan te brengen. Deze zandlaag dient voldoende dik te zijn om uw terras optimale stabiliteit te bieden.

Bij het verharden van bijvoorbeeld een oprit is een grondige voorbereiding en een solide onderlaag van groot belang om eventuele spoorvorming tot een minimum te beperken. Het is van cruciaal belang om de juiste ondergrond te creëren die bestand is tegen de belasting van voertuigen en dagelijks gebruik. Hierbij kunt u denken aan een stevige onderlaag met daarop bijvoorbeeld split, grind, of bestrating.Bij de keuze voor de afwerking van de oprit is het belangrijk om de functie ervan in overweging te nemen. Als de oprit regelmatig wordt gebruikt door auto's, moet de bestrating voldoende dik zijn om het gewicht van voertuigen te kunnen dragen en schade aan de stenen te voorkomen. Zorg ervoor dat de gekozen materialen geschikt zijn voor intensief gebruik en duurzaamheid bieden op de lange termijn.

Beplanting

De jarenlange ervaring van een vakman kan van grote waarde zijn bij het samenstellen van de juiste beplanting voor uw tuin.

Hier geldt opnieuw het belang van grondverbetering, vooral voor specifieke grondsoorten. Het is raadzaam om grondverbetering toe te passen op locaties waar plantvakken worden aangelegd, aangezien niet alle planten gedijen in verschillende grondsoorten. Het vermijden van verkeerde plantkeuzes op basis van de grondsoort is essentieel om te voorkomen dat beplanting na aanplant of op termijn afsterft.

Bijvoorbeeld, bepaalde planten gedijen niet goed op kleigrond en slaan moeilijk aan. Daarom is het van cruciaal belang om te investeren in goede kwaliteit, plantsoort en passende maten van beplanting. Grotere struiken of planten, betekenen niet altijd dat het beter is, noch dat de beplanting beter zal aanslaan. Soms heeft een boom of haag tijd nodig om zich aan de grond aan te passen, waarbij een kleinere maat beplanting de kans op aanslaan aanzienlijk kan verbeteren.

Vlonders

Belangrijke factoren die de kwaliteit en duurzaamheid van uw vlonder bepalen.

Er zijn diverse methoden om een stevige fundering voor een vlonder te creëren. Een vlonder die op tegels is geplaatst, heeft echter meer kans om te verzakken en kan daardoor gaan klapperen. Om deze reden bouwen wij onze vlonders altijd geschroefd  op palen. Het is belangrijk dat er voldoende palen worden gebruikt en dat de lengte van de palen toereikend is, zodat ze diep genoeg in de grond kunnen worden geplaatst.

Er bestaan verschillende houtsoorten waaruit een vlonder kan worden vervaardigd, zoals hardhout, Douglas/lariks, vurenhout en steeds populairder, houtcomposiet. Onder veranda's geeft steigerhout een stoere, trendy en moderne uitstraling. Uiteindelijk blijft de keuze voor het type hout natuurlijk persoonlijk en afhankelijk van uw voorkeur.

Bij het monteren van een vlonder is de afstand tussen de liggers en palen van groot belang. Een te grote afstand kan verzakkingen, kromtrekken en zelfs loskomende schroeven veroorzaken. Bovendien is de keuze van de schroeven van invloed op de duurzaamheid van uw vlonder; sommige schroeven roesten namelijk meer dan andere. Ook de boordiepte en het aantal schroeven dat wordt gebruikt voor de gehele vlonder zijn belangrijke overwegingen.

Deze aspecten zijn van cruciaal belang en dragen bij aan de kwaliteit en duurzaamheid van uw vlonder. Ze spelen tevens een rol bij het bepalen van de uiteindelijke prijs van het project.

Schuttingen

Erafscheidingen: Van klassiek tot modern, jouw passende omheining!

Voor schuttingen zijn er heel veel verschillende mogelijkheden en houtsoorten. Zo geldt ook weer dat de ene houtsoort de andere niet is. Een schutting kan op verschillende manieren geplaatst worden. Bij een schutting met gewolmaniseerde palen wordt vaak een paalpunthouder gebruikt. Men denkt dat dit paalrot voorkomt. Wij zijn echter van mening dat dit niet zo is. Doordat vocht bij onjuiste plaatsing niet of slecht weg kan, bevordert dit eerder het paalrot. Een gewolmaniseerde paal gewoon de grond in slaan is eigenlijk geen optie. Wij adviseren dan ook om bij het plaatsen van schuttingen hardhouten palen of betonpalen te gebruiken.

Conclusie

Wat kost een tuin?

Zoals u heeft kunnen lezen, hebben wij informatie nodig om een nauwkeurige prijs voor uw tuin te kunnen bepalen. Bij DECAtuinen zien we het als een uitdaging om voor elk budget een tuin op maat te creëren. Dus, als u serieuze plannen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een afspraak! We staan klaar om samen met u aan de slag te gaan en uw tuinwensen werkelijkheid te maken!